Domov
Shop
Moj seznam želja0

Japonski javor ‘Fireglow’ (≈40 cm) – Acer palmatum

Premer posode: 15 cm.


OPIS: Acer palmatum var. Acer palmatum ali palmov javor je okrasno, listopadno drevo, ki si zasluži najvidnejše mesto v vrtu. Izrazita variabilnost vrst in dolgoletno hortikulturno delo sta privedla do velike pestrosti in bogastva barv in oblik. Najbolj priljubljene sorte so tiste z rdečimi ali lisastimi listi, pernate in pritlikave sorte.

Japonski javor lahko sadimo skupaj z drugimi rastlinami, vendar je takrat potrebno posaditi več primerkov, da dosežemo želeni učinek, največkrat javor posadimo kot samostojno rastlino na osrednja mesta v vrtu ali na mesta, kjer bistveno povečajo vizualno kakovost prostor, na primer vhodi, poti, terase in pobočja. Zaradi pestrosti sort se je včasih težko odločiti, kam posaditi sorte iz posamezne skupine javorjev.

Več informacij o sajenju, gojenju, vzdrževanju in obrezovanju japonskih javorjev ter gojenju v posodah si lahko preberete v članku tukaj.


Fotografija na beli podlagi predstavlja povprečen primerek sadike 8.10., videz pred in po tem obdobju pa bo odvisen od letnega časa in gojitvenih razmer.

 

PAKIRANJE:
Lonček (zabojnik) s humusom
Več informacij o embalaži tukaj.

31,32 

Če želite biti obveščeni, ko bo sadika na voljo, vnesite svoj e-naslov.

Dostopnost RAZPRODANO
Back to Top
Izdelek %s je dodan v košarico.